“För var gång en lögn upprepas desto mer sann blir den..”

I Polismyndighetens politiska lobbykampanj för att förmå EU att förbjuda legala sportskyttegrenar, vilka de facto hittills inte utgjort något säkerhetsproblem, så kan vi konstatera följande. Taktiken är att fortsätta att upprepa lögner och  halvsanningar eftersom en lögn som upprepas tillräckligt många gånger blir till slut sanningen. I synnerhet om lögnen kommer från en myndighet.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-vapenlag-splittrar-sportskyttar-och-polisen

“Polisen: Växande problem

Polisen däremot tycker tvärtom. Det här är ett viktigt sätt att bekämpa ett växande problem, enligt dem.

– De flesta vapen som missbrukas har varit legala vapen någonstans i världen först, sen förs de över gränserna och då hamnar de i missbrukssituationer, säger Maria Thulin.

Hur många fall rör det sig om där den här typen av vapen missbrukas i Sverige?

– Det har jag ingen uppfattning om. Det är ju många skjutningar i storstäderna och det är ett växande problem, ett exakt nummer kan jag inte ange, säger Maria Thulin.”

Thulin framstår således som en propagandistisk nickedocka och akolyt till Thorsell och som rapar upp dennes lögner enligt devisen:

“För var gång en lögn upprepas desto mer sann blir den..”

Tar vi smuggelvapen från Balkan rör det sig till lejonparten om fd. jugoslaviska och albanska statliga vapen, d.v.s. fd. militära och polisiära vapen som kommit på vift efter krigen på 90-talet och anarkin i Albanien efter det havererade pyramidspelet -96/97 då 500 000 AK47-automatkarbiner och halvautomatiska SKS-karbiner försvann ur albanska arméns förråd.

Alltså vapen som aldrig någonsin varit legala i civil ägo och som därmed inte berörs av någon lagändring riktad mot laglydiga vapenägare inom EU. Dessa smuggelvapen har allstå varit statliga vapen som därmed varit legala så länge de varit under statlig kontroll men övergått till illegala så fort dessa försvunnit. Dessa vapen har förstås logiskt sett aldrig varit legala inom EU-området iom att de varit albanska och jugoslaviska statens egendom.

Vilken effekt får då ett i praktiken förbud mot sportskyttegrenen IPSC för att begränsa skottlossningar i våra “problemområden”? Detta kan undertecknad, trots att jag är biased, med hundraprocentig ärlighet säga: -Ingen som helst! I svensk kriminalhistoria har aldrig någonsin ett legalt IPSC-sportskyttegevär förekommit vid brott. Men om detta vill förstås vare sig EU-Kommissionen, svenska Polismyndigheten eller Regeringen med Anders Ygeman som ansvarigt statsråd tala högt om eftersom det inte passar agendan.

Att IPSC-vapen inte förekommer vid brott i Sverige är Thorsell väl medveten om, Thulins kompetens kan jag däremot inte uttala mig om huruvida hon är bara inkompetent eller ohederlig. Klart är att detta handlar om att sälja in en agenda och Polismyndigheten och EU-Kommissionen gör det genom en s.k. “false flag-operation” genom skrämselpropaganda riktad mot majoriteteten av väljarkåren och även mot våra förtroendevalda vilka ärligt talat tror på det Polismyndigheten säger.

“För var gång en lögn upprepas så blir den lite mera sann.”

Luktar nästan lite centraleuropeiskt 30-tal inte sant?

Att EU-Kommissionen och svenska Polismyndigheten dunkar rygg på varandra på det sätt man gör är inte konstigt. Svenska Polismyndighetens “tekniske expert” Lars Henriksson har varit sakkunnig i kommissionens arbetsgrupp som tog fram förslaget till lagändring från början.

Och i Sverige är Thorsell utsedd som Regeringens adjungerade expert trots att vederbörande varit remissinstans. Men någon jävsituation föreligger inte enligt Lars Tonneman, Thorsells chef. Som av en händelse råkar denne vara f.d. kollega med såväl Thorsell som Hänninger under deras tid på Dalapolisen. Det var också genom Hänninger som Thorsell utsågs som adjungerad “expert” nere i Bryssel. Således är denne i praktiken både framtagande och verkställande i frågan. I sanning demokratiskt tvivelaktigt. Men kontakter är som vi alla vet A och O här i världen.

Och det faktum att Thorsells gamle kollega från tiden på Dalapolisen, numera chefsjurist på Justitiedepartementet, Nils Hänninger, struntat i Riksdagsmandatet i förhandlingarna i Bryssel är inget problem. Inrikesminster Ygeman hävdar att man följer riksdagsmandatet.

“För var gång en lögn upprepas desto mer sann blir den..”

Advertisements

About blickovernejden

Graduate from Umeå University in northern Sweden, with a Major in Social Sciences, specialized in Economic History, bachelor degree in Political Science as well as in History. Main academic fortes lies within the geopolitical field. Originally a farmers boy from Hjo in West Gothland I have maintained a firm foothold within the agricultural sector which has always had a profound effect on my political views and values. Do you like my work? Then please consider supporting me on Patreon: https://www.patreon.com/blickovernejden
This entry was posted in Domestic Swedish politics, fishing and wildlife, Hunting. Bookmark the permalink.

One Response to “För var gång en lögn upprepas desto mer sann blir den..”

  1. Henrik B says:

    Då detta påtalats av mig per tel till Peter T så fick jag svaret att “det kan bli ett problem i framtiden”. Ja, du läser rätt. Polismyndigheten anklagar det mest laglydiga segmentet av befolkningen, vapenägarna, för att i framtiden bli ett problem ifall vi får för effektiva jakt och sportskyttevapen. “alla vapenägare är en potentiell Breivik” är en annan åsikt från det hållet. Vi är dömda av en inkompetent och korrupt polismyndighet långt innan något brott begåtts och undan minsta anledning till att misstänka att brott kommer begås. Patetiskt och ett svagt försök att skyla över sin egna inkompetens med de illegala vapnen som flödar in i landet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s