Jakten är räddad, EU backar om vapnen!

Ja, iaf om vi får tro på inrikesminister Ygeman.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article22939837.ab

Jag var själv i kontakt med inrikesministern under gårdagen som inte alls höll med om att vederbörande ignorerade riksdagsmandatet. Ygeman vidhöll att denne till punkt och pricka följde detta. Det höll inte undertecknad med om och inte heller Sten Bergheden (M). Bergheden var den som 22 april till slut lyckades få Ygeman att erkänna att Regeringens linje går bortom riksdagsmandatet, d.v.s. att man propagerar för att ta ifrån laglydiga medborgare vapen trots att dessa inte förekommer vid brott. Därmed har Regeringen inga som helst dubier kring att sätta ut 3000 laglydiga medborgare till räven i ren symbolpolitik. IPSC skall bort för det har Polismyndigheten bedömt.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-vapenlag-splittrar-sportskyttar-och-polisen

Men stop och belägg. Sedan när skall laguppehållande makt ges lagstiftande mandat i en åtminstone förment demokrati?

Thulin säger att hon inte har någon uppfattning om graden av “missbruk” av legala halvautomatiska sportskyttegevär men hänvisar till att det är ett växande problem med “skjutningar” i våra storstäder.

Om man ser till faktisk empiri, något som till exempel Erik Laakoma vid Handelshögskolan i Stockholm tagit fram, så kan man konstatera följande.
Det har ALDRIG NÅGONSIN i svensk kriminalhistoria använts ett halvautomatiskt IPSC-gevär, en sport som de facto är större än skidskyttet, vid brott i Sverige. ALDRIG.

http://www.jaktojagare.se/kategorier/kronika/vapenforbudet-bygger-pa-felaktigheter-20160118/

Men dessa vapen KAN ju missbrukas hävdar Polismyndigheten. Pardon my French men även jaktvapen och bilar KAN missbrukas. Detta har vi faktiskt många exempel på. Men nej, nu har den trygge landsfadern fixat biffen. Medborgarna kan vara trygga. Landsfadern och tjänstemannaaktivisterna på Polismyndigheten är “on top of things”.

Att inrikesministern utan att blinka är villig att sälja ut 3000 laglydiga vapenägare för billiga symbolpolitiska poänger är bortom anmärkningsvärt.

Läser man följande artikel från Polismyndighetens vapenansvarige Peter Thorsell så märker man snart vem det är som egentligen definierar Regeringens politik.

http://www.dn.se/debatt/vi-behover-inte-fler-vapen-med-hog-eldkraft/

Att svensk socialdemokrati befinner sig i en strukturkris idag underlättas inte av att av vi har en inrikesminister som beredvilligt låter teknokrater inom polisväsendet hålla lekstuga. Att nämnde Thorsell blev expert åt Regeringen och adjungerad i Bryssel skedde genom inrådan från hans kompis chefsjurist Hänninger på Justitiedepartementet, samme man som i GENVAL i Bryssel gått emot riksdagsmandatet.

Men var trygga medborgare, jakten är räddad, EU har backat om vapnen.

Advertisements

About blickovernejden

Graduate from Umeå University in northern Sweden, with a Major in Social Sciences, specialized in Economic History, bachelor degree in Political Science as well as in History. Main academic fortes lies within the geopolitical field. Originally a farmers boy from Hjo in West Gothland I have maintained a firm foothold within the agricultural sector which has always had a profound effect on my political views and values. Do you like my work? Then please consider supporting me on Patreon: https://www.patreon.com/blickovernejden
This entry was posted in Domestic Swedish politics, fishing and wildlife, Hunting, Hunting, fishing and wildlife. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s