“Nyttiga idioter” utgör en samhällsfara

Knappt hade domen hunnit släppas från rättegången mot Ann-Sofie “Soffan” Hermansson, efter att hon stämts i enskilt åtal för hatbrott av MMRK:s Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi, förrän en artikel av Martin Aagård publicerades i Aftonbladet med titeln: “Den friande domen betyder inte att Ann-Sofie Hermannson har rätt” i vilken han tar de sistnämndas sida. Enligt Aagård så är inte Doubakil och Abdullahi extremister och istället kallar han dem för:

“ett par antirasistiska svarta pantrar som vill bekämpa hela jävla systemet genom att stämma det förra kommunalrådet för att ha kallat dem ”extremister” på sin blogg.”

Enligt Aagård så har Hermansson “så mycket fel man kan utan att göra sig skyldig till något brott.” Vidare bedriver han ett karaktärsmord på Hermannson, tillsammans med en sidoportion av härskarteknik, med orden:

“Och rättegången mot Ann-Sofie Hermansson har lagt sig som en sömnig liten katt i det där hörnet. Den liksom gosar ner sig. Och passar in helt perfekt.

På ena sidan står den vita arbetarklasskvinnan ”Soffan” som tagit strid mot identitetspolitik och jihadism och därför ryggdunkas av såväl goa vänstergubbar som kvällstidningsliberaler och Sverigedemokrater.”

Detta stärker åtminstone undertecknads övertygelse om att “Soffan” genom sin stringenta hållning mot islamismen blev en politisk belastning inom Socialdemokraterna och att vissa ansåg att minoritetsrösten var i fara. Därav anklagelserna om samarbetsproblem och maktmissbruk.

Aagård må dock ha en poäng i när han skriver:

“-Att en politiker på godtyckliga grunder bestämmer vilka medborgare som är politiskt godkända är inte bättre än att en domstol gör det.”

Samtidigt skall man då komma ihåg att exempelvis SD återkommande avbokats från allehanda lokaler, lät vara främst av privata aktörer, och vilken kommun tillåter t.ex. NMR att arrangera skattefinansierade evenemang? De flesta namnkunniga forskare inom islamism är tämligen ense om att MMRK är en extremistisk organisation och att islamister försöker att normalisera sin politiska agenda genom att tysta kritiker, exakt på det sätt som Doubakil och Abdullahi nu gjorde.

Att socialdemokrater kritiserar Ann-Sofie Hermansson och uttrycker sitt stöd för islamister vittnar om att det råder ett sjukdomstillstånd i det svenska samhället. En intern strid inom S med samtligas yttrandefrihet som insats, det är bortom uselt. Tack och lov så förlorade Doubakil och Abdullahi och nödgas nu stå för rättegångskostnaderna på 190 000:- Det skulle dock inte förvåna om dessa två kommer att beredas finansiellt stöd från t.ex. Erdoğans AKP.  

Aagård avslutar sin artikel med följande rader:

“Men de är inte problemet. De är människor utan inflytande. Till skillnad från Soffan Hermansson har Doubakil och Abdullahi knappt fått uttala sig i medierna sedan rättegången inleddes.

“Om vi vill bromsa den utvecklingen måste maktmänniskor som Ann-Sofie Hermansson börja inse sina privilegier.

Hon kan inte gömma sitt maktmissbruk bakom yttrandefrihetssnyftande, twitterbilder på jobbet som sopåkare (hennes jobb som statlig utredare syns inte lika ofta) och trötta påståenden om identitetspolitik.

En bra början vore att hon helt enkelt bad om ursäkt.”

Detta följer sedvanligt identitetspolitiskt modus operandi inom vilket etniska svenskar alltid per definition har fel, även så en socialdemokrat som Hermansson som gått den långa vägen. Om det är någon som istället bör be om ursäkt så är det Martin Aagård som skriver dylik smörja om Hermansson och Karin Pettersson på Aftonbladet Kultur som släpper igenom det. Invektiv eller ej, de utgör s.k. “nyttiga idioter” som genom sin apologetism för islamismen de facto utgör en samhällsfara..

About blickovernejden

Graduate from Umeå University in northern Sweden, with a Major in Social Sciences, specialized in Economic History, Bachelor degree in Political Science as well as in History. Main academic fortes lies within the geopolitical field. Originally a farmers boy from Hjo in West Gothland I have maintained a firm foothold within the agricultural sector which has always had a profound effect on my political views and values. Do you like my work? Then please consider supporting me on Patreon: https://www.patreon.com/blickovernejden
This entry was posted in Domestic Swedish politics, Islamism, Journalism, Philosophy. Bookmark the permalink.

4 Responses to “Nyttiga idioter” utgör en samhällsfara

  1. Pingback: Den identitetspolitiska vänsterns accelererande ideologiska bankrutt | blickovernejden

  2. Pingback: En S-märkt islamistisk följetong | blickovernejden

  3. Pingback: Såväl rasism som antirasism är båda ologiska företeelser | blickovernejden

  4. Pingback: Den islamistiska maskirovkan i det svenska samhället fortlöper med oförminskad styrka | blickovernejden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s